ASPIRATION COMMUNITY, AUROVILLE

 

ASPIRATION HUT - RESTORATION

 

AREA: 98.5 sqm.

 

YEAR: 2017

 

LOCATION: Aspiration community, Auroville

                         

PROJECT TYPE: Residential

The first settlement Auroville was designed by Piero in aspiration community, it is a set of 3 pyramids combining to form a single dwelling. Due to the weathering of the thatched roof, there was a need for restoring and renovating one of the huts. 

Maintaining the same basic form and structure with some minor addition and deduction we came up with a plan which has a bedroom with attached toilet, kitchen, living room and an entrance court. One of the hexagons is cut in half forming a small kitchen space. Two small roofs are extended from the main roof one of which is covering the toilet and another the entrance court.